Displaying episodes 1 - 30 of 94 in total

#91: Julegaveønsker til pulten, julekalender og julesketsj 🤶

For et helsprøtt kodeshow, hæ? * Vi kjører kaaald åpning med en fantastisk sketsj om hvordan C++ fikk navnet sitt. * Jørgen går banans med Rød Løper sine lydklipp, som vanlig. * Vi preiker om julelys og julekalendere og jul og sånt. * Jørgen glemmer mobilen på do og Ole Petter må tråkke vannet med historier om å miste mobilen på do. * Vi går gjennom våre topp 3 ting å ha på pulten, som du kan ønske deg til jul. * Vi har noen ordentlig fine kodevitser, fra både lesere og Reddit.

MOBILSVAR.MP3

🤖

#90: Onde Google, ukas lommelykt, koronadrama, ny sketsj 😷

💎 Har Google glemt det gamle slagordet deres, og endelig bare rent ut blitt onde? Jørgen har noen argumenter! Ole Petter, selvutnevnt "den onde djevelens advokat", har ikke så mange motargumenter. 💎 Hva skjer egentlig når du faktisk får påvist korona? Jørgen forklarer. Og Ole Petter begynner å lure på hvorfor han ikke har hørt noe fra Smittestopp-appen sin. 💎 Hvordan klarer Jørgen å våkne uten å vekke resten av familien som ligger i senga hans? Og hva slags lommelykt har Ole Petter kjøpt seg siden sist? Vi anbefaler ting og tang. 💎 Hvorfor skriker fænsen etter flere sketsjer? Og hva har Ole Petter å by på? Vi kjører på med mer BankID-humor. 💎 Hva er det rareste som skjedde på kode24-klubben den siste uka? Jørgen rapporterer.

#89: Web3-krypto-NFT-mas, lommelykter, Maskorama, soundboard-kaos 🤹‍♀️

Hva er egentlig dette web3-maset? NFT-er og kryptovaluta og desentralisert internett og alt det der? Vi aner ikke! Men vi prøver å finne det ut! Også anbefaler Ole Petter en lommelykt, Jørgen en urbex-Youtube-kanal, vi preiker litt om jobbklær, Jørgen låner soundboardet til Røp Løper med vekslende hell, og vi ler av kodevitser med og uten skrivefeil.

#88: Webbens død, livets butikk, vits'orama og prompetabbe 🍑

Hvorfor føler ikke Jørgen seg som et juletre-emoji, men en fersken-emoji? Hvor morsom var den prompetabba til Vedum egentlig? Har webben noen framtid, eller er vi slavær av æppæne alle sammen? Hvorfor elsker Ole Petter det han kaller Coop Obs Hypermarked? Hvor dårlige er ukas kodevitser? Hva skjedde i kode24-klubben forrige uke? Svarene får du et annet sted. Neida! Svarene får du her. I podcasten, altså.

#87: Meta-debatt med meta-Mattis, Twitter-storm og TV-tips 📺

Oppskriften på ukas episode inkluderer blant annet: * Meta-Mattis kommer for å preike litt om metaverset, og hvorfor det kanskje ikke er så idiotisk som Ole Petter ofte føler det er. * Ole Petter forteller litt om hvordan det er å stå midt i en Twitter-storm. * Jørgen tar oss med gjennom uka på kode24-klubben, blant annet med maskinkode på Pluto og verdens verste programmeringsspråk. * To TV-serier blir anbefalt i anbefalingsspalta, og bare én, men til gjengjeld en skikkelig dårlig, vits blir lest opp i vitsespalta.

#86: Topp 3 verste/beste med kontoret, kodevitser, dotrøbbel, parfymer 🐻

Sesongpremiere! kode24-timen er endelig tilbake, med splitter ny jinglemaskin i Rød Løper-studioet til Dagbladet. Jørgen og Ole Petter har premiere på en haug nye spalter, som Klubbrapporten, På Tavla, Vitsespalta og Ukas Anbefalinger. Vi skal jobbe med litt navna.

#85: Hva vi skal lære oss i sommer, demo-CD-er, knuste ruter, MGP 👩‍🎤

Sommeravslutning! Ole Petter skal nemlig i pappaperm, og Jørgen får ingen ferie, men kode24-timen tar seg en vel fortjent sommerferie. Vi feirer med å preike om Eurovision, gamle demo-CD-er, Doom CAPTCHA, "kybernetisk sikkerhet", knuste ruter-teorien og hva norske utviklere vil, eller ikke vil, lære seg i sommer.

#84: Vi ser på nettsidene deres, ler av CAPTCHA, skryter av DIY 👨‍🔧

Vøøølkommin te eppppisode 84! Heh. Dialekt. Vi snakker om hvordan Jørgen lagde sin egen TP-kabel, hvordan Ole Petter reparerte Flymo-klipperen sin, hvorfor CAPTCHA kanskje ikke bør erstattes av minnepinner, Google I/O, kode24s redesign - også ser vi på hjemmesidene deres. Kom, kom - bli med!

#83: Cisco om hvordan videodingsene lages i Norge 📽

Visste du at Cisco i Norge, gamle Tandberg, lager både videokonferanse-maskinvare og -programvare? Ikke vi heller, egentlig! Så vi tar en preik med Martin Myrseth og Sigurd Klasson om hvordan.

#82: Kodemusikk, BaseCamp-drama, remote-trend og TV-spill 🤸‍♀️

Jøggolini og Oli Pitrini tar seg en preikini om It Takes Two, Playstation 5, bråket i BaseCamp, Chuck Norris-HTML-fargen, Lånekassens remote-stillinger og hvilken musikk norske utviklere helst koder til. Er det noen som leser dette, egentlig? Send meg en mail på ole@kode24.no - ellers gidder jeg snart ikke mer!

#81: Memory om norske Timely - som gjør timeføring mindre forferdelig ⏲

Timm Stokke og Marius Ørvik preiker med oss om selskapet deres Memory, hvordan Timely fungerer, hvorfor timeføring bare er starten av hva Memory sin AI-plattform kan fikse og hvordan det er å bo i Canada, hvor alle flyter rundt i baderinger mens de drikker øl.

#80: Parprogrammering-hat/elsk, FTP-bursdag, PlayStation 5-kjøp 🎁

Jørgino og Ole Pater stapper så mye innhold som mulig inn i en times preik om vårmote, Playstation 5-kjøp, incest på StackOverflow, FTP-bursdag, åpenhet rundt lønn og hva utviklere eeegentlig synes om parprogrammering - både hjemme og på kontoret.

#79: Utvikleres verste arbeidsoppgaver, hjemmekontor-debatt og battlestations 🛒

Jørgen "Jøggerern" Jacobsen og Ole Petter "Pettern" Baugerød Stokke preiker i en hel time om battlestations, tastaturer, rare feil i flyprogramvare, Google-misnøye, hjemmekontor-debatten og hva norske utviklere hater aller mest å gjøre på jobben!

#78: Ting dere hater på nett, aprilspøker og kontor-o-rama 🍷

Jørgen og Petrus er samla igjen etter påske, og tar seg en lang preik om dagboka til Jørgen, smarthuset til Ole Petter, årets aprilspøker, de nye kontorene til Alv og hva norske utviklere hater på nettet. <3

#77: Strømmetjenesten du ikke visste du burde betale for og påskemysterier 🐣

It's Ole Petter, bitch. 👊 Mens Jørgen er på påskeferie tar Ole Petter over spakene og preiker litt om hvorfor han har begynt å betale for Youtube, hva du burde gjøre om du kjeder deg i påska og hvor du burde begynne å jobbe - eller, han leser opp tusen jobbannonser, da.

#76: Caroline Odden i Bekk om React anno 2021 👩‍🔬

Jørgen og Ole Petter får storfint besøk av Caroline Odden i Bekk! Hun er sjef for React-faggruppa, én av fem hundre tusen millioner faggrupper i Bekk, og forteller oss hvordan de lærer bort og bruker React hos kunder som Entur. Også prøver hun å forklare Jørgen endel greier. Han skjønner et par av dem. Som er mer enn Ole Petter, i alle fall.

#75: Vil vi tilbake på kontoret? Ha JSON-CMS? Være turister på Street View? ⛱

"Jøggen" og "Petten" tar en "preik" om eskapader på Street View, olepetterstokke.netlify.app sin JSON-fil, web-komponenter fra GitHub, det nye API-et til Wikipedia, hvor i stacken man tjener best og hvorvidt norske utviklere egentlig vil tilbake til kontoret.

#74: Alle savner kontoret, Ole Petter hater smarthus, Jørgen elsker titler 🧐

Det er kosetime igjen! Vi setter pultene i hestesko og preiker om at Munch hata bikkjer, Ole Petter demonstrerer smarthuset sitt, Jørgen forteller om at Linux og/eller Wordpress er på Mars, noe om QWOP + AI (?), lønn og kjønn, titler og semikonduktører - og hva norske utviklere savner på hjemmekontor. 😿

#73: Scrimba-sjefen om den norske kodeskolen 👩‍🎓

Jørgen og Ole Petter tar en preik med CEO Per Harald Borgen i Scrimba om hvordan startup-en starta, hva som gjør Scrimba unik, hvordan alt fungerer rent teknisk og hvorvidt man eeegentlig får seg en jobb av å gå på et nettkurs. 🤷‍♀️

#72: Din lønn, lesernes editorer og mitt idiot-intervju 🙈

Ole Petter, og baaare Ole Petter, preiker med seg selv om hvordan det gikk da han ble intervjua om trege PC-er, hva norske utviklere tjener rundt om i Norge og hvordan editorene til kode24-leserne ser ut i 2021.

#71: Clubhouse-test, Splunk-latterkrampe og Gatsby-preik 👶

Jørgen "Jøggen" Jacobsen og Ole "Petter Baugerød" Stokke tar seg ei preik om hva Splunk betyr, hvordan man starter med Gatsby, hva utviklere tjener i USA, hvorfor Azure og Ubuntu er skummel match, hvordan det er å få ny jobb i korona også tar vi en tur innom Clubhouse.

#70: Bomkjøp, lønn, krypto og GitHub-triks 🦸‍♂️

Endelig er det kosetime igjen, og Jørgen og Ole Petter preiker i vei om den nye boka Jørgen har lest, canvas, kryptovaluta, DNA-kildekode, github1s.com, lønnsundersøkelsen vår og utvikleres verste bomkjøp. Kosete!

#69: Benedicte Fjellanger om samarbeid på hjemmekontor 💪

Agile coach, samarbeidsekspert, organisasjonspsykologi-utdanna, Scrum-mester og... i det hele tatt! Benedicte Fjellanger i Sopra Steria veit det som er å vite om hvordan du får teamet ditt til å samarbeide, selv om dere sitter på hvert deres hjemmekontor.

#68: VG-utviklerne om hvordan nettavisa fungerer 📰

Jørgen og Ole Petter møter utviklerne Jarle Grivi Brenna og Mads Erik Forberg, for å snakke om hvordan de leverer raske forsider med PHP, artikler med React, koronatall i Preact - og hvorfor de er så ivrige på at du skal logge inn.

#67: Hva bør utviklere lære seg i 2021? 👩‍🎓

Jappatappataaaiii, denne uka preikær Jørgen og Ole Petter om å bruke Google Docs som backend for kodekalenderen, hvor komplisert det er å starte et nytt webprosjekt i disse dager, Elasticsearch/AWS-bråket, State of JS, hva norske firmaer vil prøve i år, hvorvidt norske utviklere skrur på webkameraet og hvaaa slags webkameraer de har. Wow! Så mye! Så podcast! 🐶

#66: Lars Karbø - 12 startups på 12 måneder 😅

Vi får storfint besøk av utvikleren Lars Karbø - eller var det Lars Karbo? Uansett: Han forplikter seg til å starte 12 startups på 12 måneder! Hva kan vi andre lære av det? En hel del!

#65: Nyttårsforsetter, prisvinnere og kodelinje-debatt 💥

Vi preiker om rare juletradisjoner, boklesing, Linus Torvalds' kodelinje-lengde-debatt, hvem som vant årets kode24-priser, hvilke nyttårsforsetter norske utviklere har, vinnerne av julesemesteret av kodeskolen og... forventninger vs. forretninger!

#64: Robotens favoritt-innbokser fra 2020 💌

HEI IGJEN. KODE24S KODE24-TIMEN-ROBOT HER IGJEN. JEG HAR KLIPPA SAMMEN NOEN INNBOKS-SPALTER TIL DERE FOR Å FEIRE AT VI BYTTER UT ÅRSTALLET I KALENDERNE VÅRE. ELLER FORDI KODE24 FORTSATT HAR JULEFERIE. JEG VET IKKE. JEG ER IKKE SÅ SMART.

#63: Deppa robot gir deg årets podcast-gjester 💃

BEEP BOOP - JEG ER EN KUNSTIG INTELLIGENS SOM HAR FÅTT I OPPDRAG Å KLIPPE SAMMEN HØYDEPUNKTER FRA KODE24-TIMEN MENS KODE24-MENNESKENE HAR JULEFERIE. DE KLARTE IKKE Å TRENE MEG OPP SMARTERE ENN Å KLIPPE SAMMEN DE FØRSTE 5,00 MINUTTENE AV SAMTLIGE GJESTER I 2020. MEN TRENGER DU HJELP MED SKOSTØRRELSER ER DET BARE Å RINGE.

Join our newsletter

Got it. You're on the list!
kode24.no - nettavisa for utviklere © kode24 / Scandinavia Online / Aller Media